Nieuws

Schreuder en Zoetebier in technische staf van Vitesse

Edwin Zoetebier (rechts) is de nieuwe keeperstrainer van Vitesse.
Edwin Zoetebier (rechts) is de nieuwe keeperstrainer van Vitesse. © Orange Pictures
ARNHEM - Vitesse heeft de technische staf voor het komende seizoen compleet. Edwin Zoetebier wordt keeperstrainer in Arnhem en Dick Schreuder is de nieuwe assistent-trainer.
Zoetebier volgt Rein Baart op in de staf van hoofdtrainer Thomas Letsch. De 51-jarige Noord-Hollander stond zelf in het seizoen 2000-2001 onder de lat in Arnhem.
Hij keepte ook bij onder meer FC Volendam, Feyenoord, PSV en NAC Breda. Zoetebier won in 2002 met Feyenoord de UEFA Cup. Hij werkte als keeperstrainer bij FC Volendam.

Nieuwe assistent

Schreuder vervangt Joseph Oosting als assistent-trainer. Oosting is als hoofdtrainer aan de slag gegaan bij RKC Waalwijk. Schreuder (49) voetbalde bij onder meer PSV, FC Groningen, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles.
Hij was eerder assistent van zijn broer Alfred bij de Duitse club Hoffenheim. Alfred Schreuder werkt nu als assistent van Ronald Koeman bij FC Barcelona.

Standaardsituaties

Vitesse verwelkomt tot slot Marink Reedijk, die onder meer verantwoordelijk wordt voor de standaardsituaties. De 29-jarige Reedijk was actief als jeugdtrainer bij Ajax, West-Bromwich en KSV Roeselare.