Nieuws

Burense kaartenactie verbindt twee generaties inwoners met elkaar

Burense kaartenactie verbindt twee generaties inwoners met elkaar
Burense kaartenactie verbindt twee generaties inwoners met elkaar © SRC
MAURIK - Burense kaartenactie verbindt twee generaties inwoners met elkaar
Bewoners van de Valentijn ontvingen donderdag een kaartje uit handen van de wethouders Pieter Neven en Niko Wiendels. Deze kaarten werden een week eerder overhandigd door leerlingen van Basisschool De Hoeksteen en De Boogerd. In de afgelopen weken schreven zij een bemoedigende boodschap aan inwoners die het moeilijk hebben en extra aandacht verdienen. 
De afgelopen maanden zijn niet gemakkelijk geweest. Veel mensen voelden zich eenzaam. Maar stap voor stap komen we steeds dichterbij een samenleving waarin méér mogelijk is. Vooral voor personen die tot een kwetsbare doelgroep behoren, waren de afgelopen maanden zwaar. Daarom hebben zij wat extra aandacht verdiend. 

Hartverwarmende inzet van leerlingen

Op donderdag 3 juni haalden wethouders Pieter Neven en Niko Wiendels de beschreven kaarten op. Leerlingen van basisschool de Boogerd en de Hoeksteen die pasgeleden jarig zijn geweest, mochten de kaarten aan de beide wethouders overhandigen. Wethouder Pieter Neven: “De betrokkenheid van de kinderen bij deze kaartenactie is hartverwarmend. Voor hen was het afgelopen jaar ook niet gemakkelijk. Ze kregen thuisonderwijs en moesten het een lange tijd zonder hun vriendjes en vriendinnetjes stellen. Toch steken ze dan hun handen uit de mouwen voor anderen.”

Samen tegen eenzaamheid

Sinds oktober 2020 hebben Gemeente Buren, GGD Gelderland-Zuid en Welzijn Rivierstroom de handen in een geslagen om samen eenzaamheid te bestrijden. Dit doen zij onder andere met de Actie Goed Gaan in Buren waarvan het Burense Bewaarblik een onderdeel is. Met deze kaartenactie proberen zij ook om kinderen te betrekken en te motiveren om naar elkaar om te zien.
Leerlingen uit de groepen 6,7 en 8 ontvingen een briefkaart met een blanco achterkant. Op deze achterkant schreven zij een opbeurende boodschap. Waarmee ze iemand anders een hart onder de riem steken of moed inspreken. In totaal zijn er 1.750 kaarten die over de verschillende basisscholen verdeeld worden. Vandaag overhandigden Niko Wiendels en Pieter Neven de kaarten aan bewoners van Zorgcentra de Betuwe, locatie de Valentijn. “In de afgelopen maanden hebben veel mensen het menselijke contact gemist en zich alleen gevoeld. Met deze kaartenactie laten we zien dat ze er niet alleen voor staan. Het verbindt twee verschillende generaties inwoners met elkaar”, aldus Wethouder Wiendels.