Hoge maandlasten belangrijkste reden om huis niet te kopen

ARNHEM - Je hebt maanden gezocht, talloze woningen bekeken en dan vind je eindelijk je droomhuis. Maar dat betekent nog niet dat je meteen tekent bij het kruisje natuurlijk.

Uit een peiling van Omroep Gelderland blijkt dat bijna de helft van de mensen zou afzien van een koophuis als de maandlasten hoger zijn dan ze zouden willen. Het bleek zelfs de belangrijkste reden om af te zien van een woning.

In totaal vulden 265 mensen de poll in. Naast hoge maandlasten kon gekozen worden uit een tegenvallend bouwkundig rapport en het nog niet verkocht hebben van de huidige woning.

Iets meer dan een derde van de respondenten gaf aan dat een tegenvallend bouwkundig rapport genoeg reden is om niet door te gaan met de koop. Voor de overige 47 personen speelt de verkoop van hun huidige huis een grote rol bij de aankoopbeslissing.

Zie ook: Vijf woonpareltjes in de dop voor mensen met twee rechterhanden

Van maandag 7 juni tot en met vrijdag 11 juni is het de Week van het Wonen bij Omroep Gelderland. Online, op televisie, op radio en via de social media-kanalen besteden we extra aandacht aan wonen in Gelderland, een huis vinden in onze provincie, de krapte op de woningmarkt en voorbeelden van opvallende woonvormen.

Meer weten? Alles over de Woonweek is te lezen op onze speciale Woonweek-pagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WEEK VAN HET WONEN ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: