Davit (16) is voor een dag de baas bij Omroep Gelderland

ARNHEM - Om negen uur in de ochtend komt Davit binnen, samen met hoofdredacteur Sandrina Hadderingh. Voor één dag is de 16-jarige de baas bij Omroep Gelderland, als onderdeel van een project om leerlingen te inspireren het beste uit zichzelf te halen. En hoe doe je dat beter dan ze gewoon een dag de leiding te geven!

Davit is amper binnen of de redactievergadering begint. Hij moet gelijk voorzitten en hoort belangstellend aan wat de nieuwsonderwerpen van vandaag zijn. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar een onderwerp over criminaliteit in een fabriek met drugs. Dat onderwerp wordt dus met extra aandacht in de tv-uitzending van GLD Nieuws neergezet vanavond.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Als iets niet duidelijk is voor Davit, vraagt hij het direct. Hij houdt het tempo er goed in en de vergadering blijft overzichtelijk.

Eigen mediabedrijf

Dan volgt een rondleiding door het pand. Regie, tv-studio, montageruimte, redactievloer: binnen een half uur kent Davit het bedrijf op zijn duimpje.
En dat is maar goed ook, want hij wil later zijn eigen mediabedrijf beginnen. De tiener heeft zelfs al een naam bedacht: Quickfire Productions.

Nauwgezet laat hij zich informeren en knoopt met verscheidene omroepmedewerkers, zoals radiopresentatoren Nieke Hoitink en Frank van Dijk, een praatje aan.

Jongeren en nieuws

Op de vraag aan de kersverse hoofdredacteur wat hij zou veranderen om het nieuws ook voor jongeren aantrekkelijker te maken, zegt hij dat nieuws niet echt interessant is voor jongeren. "Meer iets voor ouderen. Jongeren houden zich niet bezig met het nieuws." Toch heeft Davit een tip: "Maak het nieuws wat losser, wat impulsiever, dat vinden jongeren leuk."

En om het goede voorbeeld te geven, staat Davit erop dat er in het filmpje dat er van zijn bezoek gemaakt wordt tenminste één blooper komt te zitten. Aan dat verzoek wordt direct gehoor gegeven, want Davit is tenslotte de baas vandaag.

Delano is een dag de baas van NXP

Delano was donderdag voor een dag de operationeel directeur van NXP semiconductors in Nijmegen. Dat is een high-tech bedrijf dat de bouwstoffen maakt voor computerchips.

Bekijk de video:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: