Ergernis over slinkend aantal geldautomaten in de gemeente Nunspeet

NUNSPEET - Toeristen en inwoners in Nunspeet uiten op social media hun ongenoegen over het verdwijnen van pinautomaten in het dorp.

Banken kiezen er voor om veel geldautomaten te sluiten op plekken waar mensen boven wonen, vanwege het stijgende aantal plofkraken zo laat de gemeente weten.

“Als gemeente hebben we geen invloed op het aantal pinautomaten. Dat is aan de banken zelf. Door de toename van het online betalen wordt er steeds minder gebruik gemaakt van contant geld, en wordt er minder geld ‘uit de muur’ gehaald”, vertelt woordvoerder Wob Meijering. Wel zegt hij dat er meerdere supermarkten zijn die een geldautomaat binnen hebben staan. Zij zijn ook in de avonduren open.

Begin dit jaar werd al bekend dat alle contant-geld-diensten van ABN AMRO, ING en de Rabobank zijn ondergebracht bij Geldmaat. Dit is een landelijk akkoord waarbij zij bepalen waar er contant-geld-diensten blijven en waar niet. Zodra Geldmaat een locatie heeft bepaald voor de automaten, kan men daar terecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
GELD NUNSPEET GEMEENTE NUNSPEET
Deel dit artikel: