Wat zou jou tegenhouden bij de aankoop van een huis?

Na een lange zoektocht heb je de woning gevonden die helemaal past bij je wensen. Maar dan komt er een kink in de kabel: er is iets met de woning dat vraagtekens oplevert. Moet je het nog wel doen?

Een reden om te twijfelen aan je aankoop is een bouwkundige keuring. Voor enkele honderden euro’s kun je een onafhankelijke deskundige het huis laten inspecteren.

Komt de deskundige terug met een lijstje met stevige tekortkomingen, zoals betonrot, slecht schilderwerk of een zeer twijfelachtige staat van het dak, dan kun je ervan af zien de woning te kopen.

Forse maandlasten

Het kan natuurlijk ook zijn dat je een prachtige woning op het oog hebt, die je bij aankoop wel dwingt tot maximale maandlasten. Hypotheeklasten die steviger drukken op je salaris dan je eigenlijk zou willen.

Dat betekent dat minder werken geen optie is en dat je alle zeilen bij zult moeten zetten om dat huis echt te kunnen betalen.

Zie ook: Ver boven vraagprijs bieden voor je droomhuis? Nee, bedankt

Misschien ben je iemand die op zekerheid speelt en eerst je huidige woning verkocht wil hebben, voordat je je nieuwe onderkomen betrekt. Zolang dat laatste niet is gelukt, trek je de portemonnee nog niet voor iets anders.

Van maandag 7 juni tot en met vrijdag 11 juni is het de Week van het Wonen bij Omroep Gelderland. Online, op televisie, op radio en via de social media-kanalen besteden we extra aandacht aan wonen in Gelderland, een huis vinden in onze provincie, de krapte op de woningmarkt en voorbeelden van opvallende woonvormen.

Meer weten? Alles over de Woonweek is te lezen op onze speciale Woonweek-pagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WONEN WEEK VAN HET WONEN
Deel dit artikel: