EcoVrede is weer op zoek naar huisvesting

ARNHEM - Stichting EcoVrede moet binnenkort hun huidige pand aan de Middachtensingel in Arnhem verlaten. De stichting heeft veel ruimte voor opslag van onder meer tweedehands goederen die bestemd zijn voor ‘mensen in nood’ en daar is geld voor nodig.

EcoVrede is een non-profit organisatie die zich inzet voor duurzaamheid en tegen armoede. Mensen kunnen bij de stichting terecht voor onder meer tweedehands meubels en eten.

De afgelopen jaren is de stichting een aantal keren verhuisd. Een vaste plek heeft zij nog niet gevonden. Nu moet de stichting dus weer op zoek naar een nieuwe stek en wil daarbij hulp van de gemeente. “Wij zijn blij dat er een voorstel ligt waarin naar voren komt dat er iets moet gebeuren om te zorgen dat EcoVrede door kan,” vertelt coördinator Syne Fonk.

College wil 50.000 euro beschikbaar stellen

Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om dit jaar maximaal 50.000 euro beschikbaar te stellen. 30.000 euro voor de huisvesting en 10.000 euro voor de verhuizing en de afvoer van spullen. Voor uitvoerkosten van de gemeente is ook 10.000 euro nodig.

Ook voor 2022 wil Louwers 30.000 euro beschikbaar stellen. Dat zou voldoende moeten zijn voor de huisvesting. Wat er daarna gebeurt, is onzeker. Dat wil de wethouder eerst evalueren.

D66, SP en Partij voor de Dieren hebben het onderwerp geagendeerd. D66-raadslid Patrick van Iperen vindt dat het college zich maximaal in moet zetten omdat de stichting anders mogelijk verdwijnt. Volgens hem is dat het echt niet waard.

De raad besluit binnenkort welke hulp de gemeente EcoVrede biedt.

[youtube:]

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: