Zestien belangstellenden voor nieuwe woningen buurtschap Ratum

WINTERSWIJK-RATUM - Jongeren in Ratum willen in de kern van de Winterswijkse buurtschap blijven wonen. Zestien belangstellenden hebben hun oog laten vallen op een nieuwbouwplan met zeven woningen aan de rand van de kern van Ratum.

Drie vrijstaande woningen en twee twee-onder-één-kappers moeten er worden gebouwd aan de Ratumseweg. "De jeugd in Ratum is er blij mee, al wil zestien belangstellenden niet zeggen dat het automatisch allemaal kopers zijn", reageert wethouder Inge Klein Gunnewiek. "Maar het is na het bouwplan in het Woold wéér een mooie ontwikkeling in een kern in het buitengebied."

De zeven woningen worden starters- of doorstroomwoningen voor Ratumse jongeren en het plan wordt ondersteund door Ratums Belang. De (agrarische) bestemming van de beoogde bouwgrond moet veranderd worden en de eigenaar van de grond, die wil meewerken aan het plan, moet een ooit uitgedunde houtwal in ere herstellen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!