Nieuws

Dales voorgedragen als nieuwe wethouder Doetinchem

Dales voorgedragen als nieuwe wethouder
Dales voorgedragen als nieuwe wethouder © REGIO8
DOETINCHEM - Hans Dales is door de VVD-fractie voorgedragen als opvolger van Maureen Sluiter als wethouder in Doetinchem. De 59-jarige ondernemer noemt het een droom die in vervulling gaat.
“Ik had al langer de ambitie om wethouder te worden, maar dit is sneller gekomen dan ik dacht”, zegt Dales in reactie op zijn voordracht door de VVD-fractie. “Een wethouderschap is in de politiek het hoogst haalbare, zeker als geboren en getogen Doetinchemmer. Ik hoefde dus niet lang na te denken.” Dales wordt als de raad instemt met de benomeing de opvolger van Sluiter, die na de zomer start als gemeentesecretaris van Westervoort. Hij neemt de portefeuilles van zijn voorganger, waaronder Economische Zaken, over.
Wie de positie van Dales als fractievoorzitter van de VVD in de raad van Doetinchem overneemt, wordt volgende week bekend. De 59-jarige ondernemer, eigenaar van Hans Dales Automotive, hoopt ook na de verkiezingen van volgend jaar door te kunnen als wethouder. “Dat is wel mijn ambitie”, zegt Dales. “Als je het doet, moet je er ook voor honderd procent voor gaan.”
Foto: Carlo Stevering Fotografie