Werkgroep Wolf Nederland start stickeractie tegen te hoge snelheid in natuurgebieden

EDE - In het weekend van 12 en 13 juni start de Werkgroep Wolf Nederland een stickeractie. De werkgroep wil aandacht vragen voor het feit dat door te hoge snelheid in natuurgebieden er ontzettend veel dieren dood worden gereden. Alleen al op de N224 tussen de A12 en Ede vorig jaar waren er ruim 80 aanrijdingen. Aanrijdingen zijn er vooral met reeën, zwijnen, marters, edelherten en 6 maart jl. ook met een wolf.

Door een te hoge snelheid in natuurgebieden in Nederland verongelukken veel dieren. Uiteraard zijn er meerdere oorzaken, maar de te hoge snelheid is wel een belangrijke factor.
De Werkgroep Wolf Nederland heeft daarom een stickeractie opgestart waarin alle weggebruikers geattendeerd worden op de snelheid in natuurgebieden. Een ouderwetse sticker achter op de auto wijst u hierop. Geen 80, maar 60 km/uur.
De sticker is geheel belangeloos gemaakt door kunstenares Gioia Melis.

Voor € 1,- kunt u de sticker al kopen. U kunt ook gebruik maken van de actie, 12 stuks voor maar € 10,-. Hiermee ondersteunt u het initiatief en geeft u aan dat u het er mee eens bent, dat de snelheid te hoog is. Plak hem op uw auto en daarmee geeft u blijk van de ondersteuning.

Verkeersdeelnemers worden op 12 en 13 juni verzocht allemaal met een aangepaste snelheid te rijden in natuurgebieden.

Er is al veel bijval voor de stickeractie.
Alle ondernemers aan de N244 en ook de beide schaapherders ondersteunen ons.

De sticker is te koop bij de volgende restaurants en ondernemingen:

Renkum
Het Renkums Beekdal

Heelsum
Golfclub Heelsum

Ede
Restaurant Planken Wambuis
Restaurant Bloem
Juffrouw Tok
Pannekoekenrestaurant Langeberg
Natuurcentrum Veluwe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
EDE GEMEENTE EDE
Deel dit artikel: