Bomen vallen om, buurt maakt zich zorgen

ARNHEM - In de Roemer Visscherstraat in Arnhem maken ze zich zorgen door omvallende bomen in de straat. Donderdagmiddag werd de val van een boom ter hoogte van de Julianaschool gebroken door een ander, wel stevig, exemplaar. "De school ging een halfuur later uit", zegt straatbewoner Bart Groeliken.

Hijzelf had enkele weken geleden minder geluk. Groeliken zit met een schadepost van enkele tienduizenden euro's door een omgevallen boom op 17 mei. Die landde vol op Groelikens Saab en beschadigde ook zijn huis. De boom die donderdagmiddag in de Roemer Visscherstraat in de wijk De Paasberg omviel, stond volgens de bewoner een meter of veertig verderop.

De boom op de auto van Arnhemmer Bart Groeliken. Foto: Eigen foto

Hij begint zich 'echt zorgen te maken of er niet meer slechte exemplaren tussen zitten'. "De boom die vanmiddag omviel was slecht, compleet afgerot", zegt Groeliken. "Op een meter of vier is hij gewoon afgebroken, gelukkig bleef hij vlak boven de straat en de stoep in een andere boom hangen.”

Gemeente: dit jaar controle

De brandweer en de gemeente Arnhem kwamen op de melding van de gevelde boom af. De gemeente heeft de omgevallen boom in mootjes gehakt. Een woordvoerder van de gemeente Arnhem laat weten dat dit jaar controle en onderhoud van de bomen in de Roemer Visscherstraat gepland staat. "We doen dat elke drie jaar en de laatste keer was drie jaar geleden", zegt hij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM NATUUR
Deel dit artikel: