Dringen voor een huis: 'Geen tijd om er een nachtje over te slapen'

ARNHEM - Wie in deze tijd een woning wil kopen, moet daar een smak geld voor neerleggen en veel geluk hebben. De krapte op de woningmarkt leidt tot ongekende prijzen. Hoe is het om in deze tijd op zoek te gaan naar een andere woning en wat komt daarbij kijken?

Robert Vlek en Tamara Vos gingen in drie dagen tijd, samen met hun aankoopmakelaar Rob Kranen, langs drie woningen. "Op dit moment staan er tussen de dertig- en veertigduizend woningen te koop en ik heb begrepen dat 600.000 mensen graag een woning willen", vertelt Kranen.

Robert en Tamara zijn er daar dus twee van. De hulp van de aankoopmakelaar is hierbij noodzakelijk. Robert: "Die zorgt ervoor dat we het aanbod eerder krijgen en weet waar we op moeten letten."

Topdrukte

Kranen ziet dat het tegenwoordig lastig is om überhaupt een woning binnen te komen. "Veel makelaars gaan maar met 15 of 20 mensen een huis bekijken. De rest komt op de reservelijst en als die vol is worden er geen bezichtigingen meer gepland."

Bekijk hier hoe de zoektocht van Robert en Tamara begint.

'Onbewust onder druk gezet'

Als je dan de gelukkige bent die een huis mag komen bezichtigen, dan word je soms snel door een huis heen geloodst. Dat was het geval toen Robert en Tamara het tweede huis gingen bekijken. Binnen een kwartier stonden de twee weer buiten. "Ik denk dat je als koper toch onbewust onder druk wordt gezet. Het liefst zou je er nog een nachtje over willen slapen, maar die tijd heb je vaak helemaal niet", volgens Tamara.

Makelaar Rob hoopt niet dat dit te lang doorgaat. "Zo gek als het de laatste maanden is, heb ik het nog nooit gezien".

Bekijk hier hoe het er op de huizenmarkt aan toe gaat.

Huis gevonden

Nu het stel in een week tijd drie woningen heeft bezocht, blijkt het droomhuis er al bij te zitten. En ze hebben geluk, want na een bieding op dat huis blijken ze ook nog eens de gelukkige te zijn en hebben ze de tweede woning kunnen kopen. Benieuwd hoe ze dit proces hebben beleefd?

Bekijk dan hier hoe het stel terugkijkt op hun zoektocht.

Zie ook: Dringen voor een huis: 'Geen tijd om er een nachtje over te slapen'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM WEEK VAN HET WONEN
Deel dit artikel: