Nieuws

Werkzaamheden aan de Harderwijkerweg gestart

Werkzaamheden aan de Harderwijkerweg gestart
Werkzaamheden aan de Harderwijkerweg gestart © Gemeente Nunspeet
NUNSPEET - Maandag 31 mei zijn de werkzaamheden aan de Harderwijkerweg gestart. Het gaat hier om het wegvak tussen de kern Hulshorst en de gemeentegrens met Harderwijk.

Snelheid overschreden

Op dit gedeelte van de weg wordt regelmatig de maximale snelheid van 60 km per uur overschreden. Daarnaast wordt er regelmatig ingehaald in de bocht nabij de Hierdense Beek. Ook is het overstekend wild een aandachtspunt. Het wegvak zal daarom worden aangepast en voorzien van attentie verhogende elementen.

Inhaalverbod

Er komen drie middengeleiders, drie versmalingen, twee poortconstructies en zal er een nieuw geluid reducerende deklaag worden aangebracht. De poortconstructies worden geplaatst om het gebied aan te geven waar de herten en reeën de weg oversteken. Verder zal er een inhaalverbod komen in de bocht en het Koetshuis.
De weg blijft zoveel mogelijk open op enkele avonden/nachten na. De weg zal afgesloten zijn tussen 20:00 uur en 06:00 uur van maandag 7 op dinsdag 8 juni, donderdag 10 en vrijdag 11 juni en op vrijdag 11 en zaterdag 12 juni.
Gedurende de weken vinden er ook werkzaamheden overdag plaats maar kan het verkeer (soms met enig oponthoud) gebruik blijven maken van de weg.