Nieuws

Toekomstplannen Nestlé worden besproken in raadscommissie

Nestlé in Nunspeet
Nestlé in Nunspeet © RTV Nunspeet
NUNSPEET - In de raadscommissie Ruimte en Wonen wordt maandag 7 juni het zgn. Masterplan Ruimtelijke Ontwikkeling van Nestlé besproken. In het plan wordt zowel de toekomst van de huidige locatie als de eventuele invulling van het terrein van De Brake, dat hiervoor nodig is, omschreven.

Nestlé wil verantwoording nemen richting omwonenden

Het huidige terrein van Nestlé zal volgens het plan anders ingericht en bebouwd moeten worden. Op het terrein van De Brake moeten functies komen zoals kantoor, opslag, laboratorium en parkeren. Onderdeel van de plannen zijn verplaatsing van het grasveld naar een kleiner, maar goed ingericht trapveld en behoud van een aantal openbare parkeerplaaten bij De Brake. Nestlé hoopt met deze plannen enerzijds haar positie als economische motor voor de gemeente en regio vast te houden en wil anderzijds haar verantwoording nemen richting omwonenden.
De gemeente Nunspeet heeft Nestlé gevraagd de (ruimtelijke) ontwikkelingen voor de komende tien jaar goed in beeld te brengen. Nestlé heeft dit plan gecommuniceerd en gaat overleg plegen met de omwonenden.

Voorwaarde

Onder voorwaarde dat een veilige en gezonde leefomgeving voor omwonenden wordt gegarandeerd en bijvoorbeeld de geluidsuitstoot niet toeneemt, kan het college van B&W kan instemmen met de plannen. Ook moet de uitbreiding met bebouwing op een stedenbouwkundige verantwoorde manier gebeuren door bijvoorbeeld de hogere delen zoveel mogelijk centraal in het terrein te houden.
Aan de commissie Ruimte en Wonen wordt gevraagd om in te stemmen met het Masterplan, zodat later dit jaar een bestemmingsplanprocedure kan worden gestart.
De raadscommissie van 7 juni begint om 19:30 uur en is digitaal te volgen via nunspeet.raadsinformatie.nl.