Linda op de BMX: handen uit de mouwen bij NL doet

KOOTWIJKERBROEK - Linda Geerdink duikt in haar programma Linda breekt UIT! de provincie in om te laten zien wat er nog wel te doen is in coronatijd. Deze week doet ze mee aan de grootste vrijwilligersactie van ons land; 'NL Doet' van het Oranje Fonds. Vrijdag en zaterdag helpen vrijwilligers mee aan maar liefst 5500 klussen in ons land. In Gelderland gaat het om 750 klussen die moeten worden geklaard.

Linda meldt zich in Kootwijkerbroek bij BMX vereniging Flying Bikes. Daar heeft de crossbaan een grote onderhoudsbeurt nodig. Maar als dat werk gedaan is, moet de baan natuurlijk ook getest worden. Linda heeft alleen nog nooit op een crossfiets gezeten...

Ze krijgt een spoedcursus van de nummer twee van Nederland; BMX'er Mitchel Schotman. Komt Linda met zijn tips heelhuids beneden?

Bekijk hier de video. De tekst gaat daaronder verder:

Foto: Mariëlle van Beek

De club bestaat sinds 1983 en heeft 126 leden. Linda werd ontvangen door vrijwilliger Sjoan Vaarkamp en kreeg meteen gereedschap in haar handen geduwd. 'Als de baan niet onderhouden wordt, groeit er onkruid op en dan kunnen we niet fietsen,' zegt een meisje van 9, zittend op haar BMX. Achter haar zit de rest van de harde kern op de fiets: zes jongens.

Foto: Mariëlle van Beek

Joan laat de slijtageplekken op de bulten in het parcours zien. Door gebruik en regen zitten er aardig wat sleuven in. Met een bats, hark en shovel proberen moet alles weer mooi glad worden.

Foto: Mariëlle van Beek

Naast het baanonderhoud, komt er nog veel meer vrijwilligerswerk bij kijken om een vereniging in leven te houden. Deze vereniging heeft het geluk dat er veel betrokken ouders zijn die dit werk op zich nemen. Zij worden ingezet als EHBO-er, barman en starthekbediener...

Foto: Mariëlle van Beek

Linda wordt ook starthekbediener: "Ik had daar nog nooit van gehoord, totdat ik met een grote afstandsbediening in m'n hand stond. Voor mij een rij kinderen op een BMX fiets achter een starthek. Klaar om de net geprepareerde baan te testen en ik vol verachting wat ze van baan de baan zouden vinden... Maar op het moment dat ik de afstandsbediening wilde gebruiken, ging het mis..."

Foto: Mariëlle van Beek

Linda's hulp werd ontzettend gewaardeerd. Ze eindigde uiteindelijk met veel blije kinderen en dankbare vrijwilligers om zich heen. Bovendien weet Linda nu wat ze moet doen met een crossfiets.

Mitchel als je dit leest; Linda zegt bedankt! We gaan je volgen op het WK in Arnhem!

Foto: Mariëlle van Beek

Foto: Mariëlle van Beek


"Het voelde goed om een dag de handen uit de mouwen te steken voor deze vereniging en we waren nog lang niet klaar... Wil jij Flying Bikes dit weekend nog helpen? Dat kan! Meld je aan op de site van NL Doet. Daar vind je nog veel meer klussen waar zaterdag 29 mei nog bij kunt helpen. Voor eenmalige hulpvragen of vrijwilligersvacatures, kun je terecht op www.gelderlandhelpt.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: