Nunspeet vorig jaar financieel in de plus

NUNSPEET - De verkoop van bouwgrond heeft de gemeente vorig jaar geen windeieren gelegd. Doordat de bouw van woningen en bedrijven gewoon doorging is zeker 2,4 miljoen euro in het laatje gekomen. Dat komt met name door de tussentijdse winst bij enkele grondexploitaties. Al met al levert de jaarrekening van de gemeente een positief resultaat op voor 2020, namelijk 7 miljoen euro.

De raad besloot eerder al dat 2 miljoen euro gebruikt gaat worden voor het uitvoeren van bestaande werken die vorig jaar nog niet zijn afgerond.

Onder meer de latere uitvoering van het project De Wiltsangh, onderwijshuisvesting, een hogere uitkering van het Gemeentefonds en lagere kosten binnen het Sociaal Domein zorgden ervoor dat er een financiële plus is ontstaan.

Verdeling

Naast de overheveling van budgetten naar 2021 wordt voorgesteld 2,4 miljoen euro toe te voegen aan de reserve grondexploitatie. 1,2 miljoen euro wordt toegevoegd aan de reserve ‘Sportpark De Wiltsangh’ en 0,6 miljoen euro aan bestemmingsreserves. Het netto saldo over boekjaar 2020 van 0,8 miljoen euro wordt toegevoegd aan de algemene reserve.

Wethouder Leen van der Maas is erg tevreden met het positieve resultaat: “Ondanks de forse uitdagingen in met name de jeugdzorg toch het jaar positief afsluiten, is verblijdend. Maar ik wil er direct aan toevoegen dat een deel van het resultaat eenmalig is. Op 3 juni a.s. buigt de raadscommissie Maatschappij en Middelen zich over de Jaarstukken 2020.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: