Inbraak in auto in Ede met 'magische sleutel'

EDE - In Ede loopt een man langs geparkeerde auto’s. Het lijkt op magie, want hij krijgt een wagen open zonder die aan te raken.

Het gebeurt allemaal in de nacht van zondag 14 op maandag 15 februari. Rond kwart voor twee loopt een man langs geparkeerde auto’s in de Ansinghstraat.

Rond vier uur duikt hij weer op. Hij stopt bij deze grijze auto en krijgt de deur zonder moeite open.

Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.

Grondig doorzoekt hij de wagen en kijkt tot slot ook in de kofferbak. Daarna gaat de inbreker weg, de kofferbak laat hij open.

Keyless entry

De politie denkt dat de inbraak kon worden gepleegd door het keyless entry-systeem. Veel auto’s zijn tegenwoordig daarmee uitgerust. Je kunt de auto openen, als de sleutel in de buurt van de auto is.

De politie legt het hieronder uit:

Keyless ENTRY. Veel gemak maar ook veel risico. Luister hier naar wat je kunt doen om #diefstal van je #auto te voorkomen. #keylessentry

Posted by Ruud Visser on Wednesday, July 15, 2020

Politiewoordvoerster Jennifer Schoorlemmer: "Dieven maken gebruik van dit systeem door het signaal tussen de sleutel en de auto te versterken. Zo krijgen ze toegang tot de auto. Dit kun je voorkomen door de sleutel thuis niet dicht bij de voordeur te bewaren en die in een metalen kistje te doen. Je kunt het systeem ook laten blokkeren door jouw dealer."

Iets gehoord of gezien?

Kun je de politie helpen deze zaak op te lossen? Aarzel dan niet en bel 0800-6070 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Het zaaknummer is 2021215716. Je mag ook dit formulier invullen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: