Projecties op Marktplein laten Nunspeet in vier seizoenen zien

NUNSPEET - De zogenoemde Gobo-projecties op het Marktplein moeten als het donker is Nunspeet in de vier seizoenen laten zien. Sinds een tijdje staan de projectoren op het plein en hebben nu een definitief plan gekregen. Het ontwerp is uitgewerkt met Arjen van der Cruijsen namens Lichtontwerp. Jan Kuipers en Wesotronic uit Nunspeet en Signify (voormalig Philips) werkten mee aan de realisatie.

In de projecties worden de seizoenen weergegeven, net zoals kunst verbeeld wordt. De belangrijkste onderdelen daarin zijn natuur (bos, hei, zand en de randmeren), rust, recreatie, winkels en horeca, kunst en cultuur, activiteiten en evenementen.

Bij de uitwerking van het ontwerp is gekozen voor ronde vormen. Dat sluit aan bij de ronde vorm van de fontein en de projecties zijn daarmee zo scherp mogelijk. De kleuren die gekozen zijn, sluiten aan bij Nunspeet uit de Kunst: roze, blauw en groen. De bruine kleur is in het donker niet zichtbaar.

Het project is vernieuwend voor Nunspeet en de regio. Het vergroot de lokale kennis over deze technologie en is een impuls voor de aantrekkelijkheid van het Marktplein en het centrum van Nunspeet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: