Putten twee straatnamen rijker

PUTTEN - De gemeente Putten is twee straatnamen rijker. Het gaat om twee (woning)bouwlocaties. De Nel Veermanstraat is de naam voor de woonstraat op de inbreidingslocatie Bilderdijkstraat. Schraanbos is de naam voor de woonstraat uit het bouwplan aan de Husselsesteeg.

Nel Veerman was een lokale dichteres en schrijfster. Zij woonde vanaf 1977 tot aan haar dood in 2002 in Putten. Veerman geniet vooral bekendheid door haar 10 dichtbundels.

Anders dan bij de Nel Veermanstraat is er bij het bouwplan Husselsesteeg gekozen voor het verbinden van de straatnaam met de streek. Het Puttens Historisch Genootschap heeft uitgebreid (archief)onderzoek naar veldnamen gedaan. De gekozen naam, Schraanbos, verwijst naar het westelijk deel van het gebied rond de bouwlocatie. Het gebied was lange tijd een stukje bos dat door diverse families werd gebruikt, onder andere voor kaphout als brandstof. Dit gebied werd ‘De Schraan’ genoemd.

Voor beide woningbouwlocaties zijn de planologische procedures nog niet afgerond. De ruimtelijke inpassing van de woonstraten is daarmee ook nog niet definitief.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
PUTTEN CULTUUR GEMEENTE PUTTEN
Deel dit artikel: