Nieuws

Bewoners De Brem ergeren zich aan verwaarloosde gemeenschappelijke tuin

Bewoners genieten niet meer van hun gemeenschappelijke tuin.
Bewoners genieten niet meer van hun gemeenschappelijke tuin. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Het is de bewoners een doorn in het oog. Al een paar jaar wordt volgens hen te weinig gedaan aan de gemeenschappelijke tuin bij woonlocatie De Brem in Nunspeet. Toch wordt er wel elke maand ruim twintig euro door alle 25 bewoners betaald voor het onderhoud van de tuin. Dat is al snel bijna zesduizend euro op jaarbasis. Bewoners zijn het zat en verlangen verbetering op korte termijn.
Er is een hovenier aangesteld door Omnia Wonen maar die schiet ernstig tekort in z’n taken, zo vertelt een bewoonster. Er zijn een tweetal brieven inmiddels opgesteld en verzonden naar Omnia Wonen. De bewoners hopen dat de woningstichting snel actie gaat ondernemen anders neigen ze te stoppen met de maandelijkse betaling.
Omnia Wonen laat weten op de hoogte te zijn van de onvrede van de bewoners. “Binnenkort staat een afspraak gepland tussen enkele huurders en de hovenier om de klachten te bespreken. Zo hopen we met elkaar tot een oplossing te komen waarover iedereen tevreden is, zodat de bewoners kunnen genieten van hun tuin, daar gaan we voor”, aldus woordvoerder Saskia Spijker. Ondertussen is er ook een schriftelijke reactie binnengekomen bij de bewoners. Daarin staat aangegeven dat er samen met de hovenier gekeken wordt waar nieuwe struikjes geplant worden zodat het weer een mooi geheel wordt. Ook is afgesproken dat er extra aandacht komt voor het verwijderen van het blad en wordt er bemest.
Veel oud blad tussen de struiken.
Veel oud blad tussen de struiken. © RTV Nunspeet