Kans & Kleur en bestuurder Ingrid Nelissen definitief uit elkaar

WIJCHEN - De wegen van stichting Kans & Kleur en bestuurder Ingrid Nelissen zijn definitief gescheiden. Vier maanden nadat ze als bestuurder aangesteld was is er een “verschil van inzicht” ontstaan over de aanpak van de financiële situatie waarin de stichting verkeert. Na een ziekteverlof van zo’n vijf maanden is nu gezamenlijk besloten dat Nelissen niet terugkeert op haar post.

Nelissen, aangesteld in augustus van vorig jaar, constateerde dat haar voorganger de stichting in grote financiële problemen had gemanoeuvreerd. Er was een overschot van 49 fte gecreëerd door het aannemen van nieuwe krachten zonder dat er uitstroom van oude krachten plaatsvond. Daardoor waren er meer mensen in dienst dan door de overheid werd vergoed. 

In december werd duidelijk dat de stichting en Nelissen van inzicht verschillen wat betreft het oplossen van deze financiële problemen en daarop ging de bestuurder met ziekteverlof. Maandag meldden Kans & Kleur en Nelissen dat ze in overleg uit elkaar gegaan. In een verklaring laat Nelissen verder weten dat ze alle kinderen binnen Kans & Kleur toewenst dat ze met plezier en in een veilige omgeving van het allerbeste onderwijs mogen genieten. “Ik heb genoten van de passie en de toewijding van collega’s en wens iedereen van harte succes en de best mogelijk kansen”, aldus Nelissen.

Samenwerkingsstichting Kans & Kleur is verantwoordelijk voor het verzorgen van het onderwijs op alle basisscholen in de gemeente Wijchen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: