Nieuws

Publiek welkom bij wedstrijd van NEC in play-offs

Fans van NEC bij de Fieldlab-wedstrijd tegen De Graafschap
Fans van NEC bij de Fieldlab-wedstrijd tegen De Graafschap © BSR Agency
NIJMEGEN - Er zijn donderdag weer supporters welkom in De Goffert als NEC in de play-offs speelt tegen Roda JC. Dat meldt de KNVB.
De wedstrijd maakt onderdeel uit van een pilot van de overheid met toegangstests. Er mogen waarschijnlijk niet meer dan 1500 fans bij het duel aanwezig zijn, maar hoeveel precies is nog niet bekend.
Bezoekers mogen naar binnen met een geldig testbewijs. Ook moeten ze anderhalve meter afstand houden en een mondkapje op waar dat verplicht is.
Ook bij andere wedstrijden in de play-offs, zowel voor promotie en degradatie als voor Europees voetbal, mag er weer publiek aanwezig zijn. Mocht NEC de finale halen, dan spelen de Nijmegenaren een uitwedstrijd. Er mag dan volgens de KNVB iets georganiseerd worden zodat de fans de wedstrijd in het eigen stadion kunnen bekijken op een groot scherm.

Fieldlab

NEC speelde in februari al een wedstrijd met 1250 fans tegen De Graafschap. Dat was toen het eerste Fieldlab-experiment in het voetbal.
NEC-supporters moedigden onlangs in het thuisduel tegen Jong AZ hun club al aan van buiten het stadion. Toen ging het om ongeveer vijftig man.
Honderden fans van NEC om 01.00 uur 's-nachts bij De Goffert
Honderden fans van NEC om 01.00 uur 's-nachts bij De Goffert © Broer van den Boom
Afgelopen weekend stonden er na de gewonnen wedstrijd tegen Almere 's nachts zo'n vijfhonderd supporters bij De Goffert om de spelers te onthalen.