Politie zet helikopter in bij opsporing tiener op gestolen scooter in Arnhem

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft zaterdagavond jacht gemaakt op een tiener die ervandoor was gegaan op een gestolen scooter. Na een uitgebreide zoekactie kon de verdachte worden opgepakt.

Agenten zagen even voor 20.00 uur een gestolen scooter voorbijkomen. Toen ze de bestuurder wilden controleren, reed die weg in de richting van de Dennenweg. Even later kwamen ze de jongen weer tegen ter hoogte van de Jagersweg en de Reestraat, ditmaal zonder scooter.

Terrein omsingeld

Wederom ging de tiener ervandoor, deze keer in de richting van het sportpark Valkenhuizen dat achter de Beukenlaan ligt. Met diverse eenheden heeft de politie daarop het terrein omsingeld. Ook werden een helikopter en een hondengeleider ingezet.

Uiteindelijk werd de verdachte aangetroffen op een aanhanger op het sportpark. De 17-jarige Arnhemmer is bekeurd voor onder meer rijden zonder rijbewijs, het rijden op een onverzekerde scooter en het negeren van een stopteken. De politie doet verder onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de diefstal van de scooter.

De zoekactie leverde veel bekijks op. Tientallen jongeren en buurtbewoners namen een kijkje.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM 112 POLITIE
Deel dit artikel: