De Graafschap ziet seizoen compleet mislukken

De Graafschap onderuit tegen Roda en dus geen eredivisie
De Graafschap onderuit tegen Roda en dus geen eredivisie © BSR Agency
DOETINCHEM - Het seizoen van De Graafschap is voorbij en mislukt. In de eerste wedstrijd van de play-offs werd de ploeg van trainer Mike Snoei zaterdag uitgeschakeld door Roda JC. De club uit Doetinchem speelt dus ook volgend seizoen weer in de eerste divisie.
Drie dagen na de teleurstellende wedstrijd tegen Helmond Sport moest De Graafschap zich alweer herpakken. Via de achterdeur van de nacompetitie die ook nog tot promotie kon leiden, was Roda JC de eerste horde. De vraag vooraf was hoe sterk De Graafschap mentaal en fysiek nog voor de dag zou komen na de mokerslag van woensdag.

Snelle counter

Het antwoord lag zaterdagavond uiteraard op het veld waar De Graafschap probeerde de Limburgers direct terug te dringen. Dat lukte redelijk. De Graafschap zocht de voetballende oplossing en combineerde bij vlagen aardig. Het was Roda dat echter op voorsprong kwam in een scherpe en snelle counter. Dylan Vente rondde beheerst af. Een minuut later was het alweer gelijk door een schot Daryl van Mieghem op aangeven van Roland Baas die de afwezige Jordy Tutuarima verving.
De reacties na de wedstrijd. De tekst gaat eronder verder
De Graafschap loopt promotie mis.

Kansen

De Graafschap kreeg een aantal behoorlijke kansen en pakte nadrukkelijk het initiatief. Lieftink en Leemans, in de basis voor Opoku, waren er al dichtbij totdat dezelfde Leemans de bal vlak voor rust panklaar legde voor Van de Pavert. De aanvoerder kopte hard raak bij de tweede paal.
Na rust ging de thuisploeg op jacht naar meer. Uit een scrimmage kregen Van Huizen, Van de Pavert en ook Lieftink de bal er echter niet in. Roda kwam goed weg en vocht zich langzaam weer terug in de spannende wedstrijd vol strijd.

Klap niet te boven

Het veldspel van De Graafschap werd snel minder. Toch maakte de snelle Goppel halverwege de tweede helft uit het niets (op technisch knappe wijze) de gelijkmaker. En kort daarop maakte de aanvaller na balverlies van Lieftink op het middenveld ook de 3-2. Die klap kwam De Graafschap niet meer te boven. Snoei bracht al zijn aanvallers nog binnen de lijnen met Hamdaoui, Platje, Konings en Opoku. Maar veel hielp dat niet meer in de rommelige slotfase. Het seizoen is door de vroege uitschakeling in de play-offs jammerlijk mislukt. Volgend seizoen speelt De Graafschap voor het derde jaar op rij in de eerste divisie.