Dorpstuin Nunspeet een mooie plek

HULSHORST - De mensen van Dorpstuin Nunspeet moeten na het weer van de afgelopen periode weer aan het werk in de Dorpstuin. “Het onkruid is heel hard gegaan maar de zelf aangeplante groente en zaden komen zo meteen ook van zelf naar boven en daar zij we heel blij mee”, zegt Toos tegen RTV Nunspeet.

Dorpstuin Nunspeet ligt aan de rand van Nunspeet begin Hulshorst aan de Schotweg en is via de Harderwijkerweg makkelijk bereikbaar. Begin mei is het seizoen gestart en daar hebben de mensen van de Dorpstuin allemaal naar uitgekeken. Nu maar hopen dat alles wat ze hebben ingezaaid en aangeplant de grond uitkomt.

Nu is het de tijd om de rabarber te oogsten. Daarna komen de kersen, aardappelen, sla, prei, komkommer en de mais en gaat het heel snel met het opkomen van alles. Het resultaat van de oogst zet de Dorpstuin op facebook en kunnen de mensen kijken wat de oogst is en dit kopen bij de tuin. Dat kan elke zaterdag tussen 10:00 en 12:00 uur. De opbrengst gaat weer besteed worden aan het opknappen van de tuin en nieuwe zaden.

Zaterdag 29 mei gaat de Dorpstuin meedoen aan NL Doet. Vrijwilligers kunnen zich via de site van NL doet aanmelden om te helpen in de Dorpstuin.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze Dorpstuin? Kijkt u dan even op de Facebookpagina of kom op de zaterdagmorgen tussen 10:00 en 12:00 uur even gezellig langs om te kijken of wat te kopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: