Cornélie fietst 669 kilometer aan één stuk door

NUNSPEET - Ze heeft het gered! De Nunspeetse Cornélie Smorenburg fietste aan één stuk door liefst 669 kilometer om geld op te halen voor het goede doel. Iets meer nog zelfs dan de 650 kilometer die ze voor ogen had.

Cornélie vertrok op Hemelvaartsdag en kwam vrijdag aan het begin van de middag terug in Nunspeet. Daar werd ze door vrienden en bekenden met applaus en gejuich ontvangen.

Bekijk de beelden van RTV Nunspeet. De tekst gaat daaronder verder.

21 uur en 40 minuten heeft ze erover gefietst, met een gemiddelde snelheid van bijna 31 kilometer per uur. De tocht bracht haar onder meer langs Meppel, Norg, Heerenveen, Lelystad, Breukelen en Krimpen aan den IJssel. In Breukelen kwam ze onder een wolkbreuk terecht. “Toen heb ik maar een vuilniszak aangetrokken”, zegt Cornélie.

Bijna vlekkeloos

Onderweg werd ze steeds begeleid door meerdere fietsers, ook 's nachts. De rit verliep bijna vlekkeloos. “Een keer werd ik afgesneden door een auto, ergens in Zuid-Holland.”

Met de fietstocht wil ze zoveel mogelijk geld ophalen voor de Stichting Join4Energy. Het bedrag gaat naar onderzoek naar een medicijn voor kinderen met een energie-stofwisselingsziekte. Haar neef overleed op 19-jarige leeftijd aan die ziekte.

De teller staat inmiddels op 3800 euro.

Zie ook: Cornélie gaat 650 kilometer fietsen voor het goede doel

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NUNSPEET GEMEENTE NUNSPEET INSTAGRAM
Deel dit artikel: