Nieuws

Doetinchem sluit stadion hermetisch af rond wedstrijd De Graafschap

De ME in actie in Doetinchem.
De ME in actie in Doetinchem. © ANP
DOETINCHEM - Burgemeester Mark Boumans geeft voor deze zaterdag een noodverordening af voor het gebied bij stadion De Vijverberg. Rond de wedstrijd van De Graafschap tegen Roda JC is dit verboden terrein voor iedereen die er niets te zoeken heeft.
De aanleiding van de noodverordening zijn de ernstige ongeregeldheden en het geweld na afloop van de wedstrijd van woensdag tegen Helmond Sport. De Graafschap greep toen naast directe promotie, waarna zo'n 150 relschoppers de confrontatie zochten met de ME. Zeven man werden opgepakt.
De rellen waren volgens Boumans 'heftig en aangrijpend, ook voor de buurt'. Hij zegt dat de extra maatregelen noodzakelijk zijn. “Een noodverordening is een ingrijpend middel en ik had niet gedacht dit in te hoeven zetten rond een wedstrijd van De Graafschap.”

Samenscholings- en alcoholverbod

De noodverordening geldt tussen 17.00 en 0.00 uur, voor de wijken Vijverberg en Oosseld. De bewoners blijven welkom, maar verder weert de politie iedereen die mogelijk de openbare orde kan verstoren. Ook kan de politie mensen preventief fouilleren en geldt er een samenscholings- en alcoholverbod.
Het gebied waar zaterdag de noodverordening van kracht is.
Het gebied waar zaterdag de noodverordening van kracht is. © Gemeente Doetinchem

Zie ook: