Kunstenaar geeft uit protest glas-in-lood les als sekswerker

NIJMEGEN - De Nijmeegse ontwerper Jac.Splinter heeft zich per direct ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als sekswerker. Hij deed dit uit protest tegen de coronamaatregelen. Volgens het kabinet mogen per 19 mei de sekswerkers wel weer aan de slag, maar moeten de musea dicht blijven.

“Het is ridicuul dat je goed geventileerde ruimtes met een gereguleerd toegangsbeleid dicht laat, terwijl je het één op één fysiek contact tussen sekswerker en klant wel toestaat.” aldus Splinter.

Glas-in-lood les

De kunstenaar roept andere culturele ondernemers op om ook sekswerker te worden. “Als je toch al gewend bent om met je werk te leuren, dan kan je dat met je lijf erbij ook heel goed. Je hoeft overigens geen daadwerkelijk seks met je klant te hebben als je een van je creaties verkoopt. Ik ben sekswerker en ik geef glas-in-lood les onder andere.”

Hoe pikant de lessen zullen worden, kan hij nu nog niet zeggen. Of de cursus 'Glas in bloot' gaat heten evenmin, wel dat er discrete gordijntjes in bestelling zijn.

Vasim Rouge - Art Peepshow

In de thuisbasis van Jac.Splinter, de Vasim, zijn nu de plannen in ontwikkeling om samen met andere beeldend kunstenaars en vormgevers het gebouw een nieuwe multiculturele en sociale facelift te geven en om te bouwen tot VASIM ROUGE - ART PEEPSHOW. Dit is een idee van collega-vormgever Marga van den Heuvel. Het wordt waarschijnlijk 'een grootse expositie' waarbij -tegen betaling- individueel seks/kunst/werk vertoond gaat worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJMEGEN GEMEENTE NIJMEGEN
Deel dit artikel: