Nieuws

NEC op scherp voor de play-offs tegen Almere

Rangelo Janga en Edgar Barreto
Rangelo Janga en Edgar Barreto © Broer van den Boom
NIJMEGEN - NEC heeft zich achter gesloten deuren voorbereid op de eerste wedstrijd van de play-offs uit tegen Almere City.
De Nijmegenaren willen gezien het belang van deze wedstrijd geen pottenkijkers bij de laatste training voor dit cruciale duel. NEC kan zaterdagavond waarschijnlijk in de sterkste opstelling beginnen aan het toetje van dit seizoen.
NEC is klaar voor de play-offs om promotie
Dirk Proper is terug van een blessure en Cas Odenthal is er weer bij na een schorsing. "Iedereen is erbij op Joep van der Sluijs na, maar het is de vraag of Dirk ook begint", zegt trainer Rogier Meijer. "Het is goed voor het groepsgevoel. Het is prettig dat iedereen op het einde fit is. We zullen morgen top moeten zijn om Almere te verslaan, maar die kans is er wel."

Lastige wedstrijd

In de competitie verloor NEC twee keer van Almere. In De Goffert werd het 0-1 en uit ging NEC met 2-0 onderuit. Almere-uit is sowieso een lastige wedstrijd voor de Nijmegenaren, want in de laatste jaren werd daar alleen maar verloren. "We zijn goed hersteld van woensdag. We hebben Almere nog kunnen bekijken. De sfeer is goed en iedereen heeft er zin in. Dat lijkt me ook logisch, want dit zijn de wedstrijden waar je het hele seizoen voor hebt gespeeld. We hebben ook getraind op strafschoppen, we hebben de spanning proberen na te bootsen."
Mocht NEC zaterdag winnen, dan wacht donderdag een duel tegen de winnaar van De Graafschap-Roda JC. De finale is dan zondag 23 mei tegen Emmen, Willem II, Volendam of NAC. De selectie werd woensdagavond al op scherp gezet door een sfeeractie van supporters.
Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; van Rooij, van Eijden, Barreto, Odenthal, El Karouani; Proper, Vet, Bruijn; Tavsan, Janga.