Hier komen de meeste meldingen vandaan over slecht mobiel bereik

OPIJNEN - De mobiele bereikbaarheid in Gelderland is nog altijd niet op orde. Dat blijkt uit de ruim 200 meldingen die Omroep Gelderland de afgelopen maanden ontving op het meldpunt Geen112. De meeste meldingen (17) kwamen uit de gemeente West-Betuwe, waarvan 10 uit Opijnen.

De gemeente Berkelland (15), Bronckhorst (14) en Montferland (11) volgen vlak na West-Betuwe.

Bekijk het aantal klachten in jouw woonplaats. De tekst gaat verder onder de kaart.

Gelderlanders klagen over plekken waar helemaal geen bereik is en verbroken verbindingen tijdens telefoongesprekken. Ook het probleem dat er slechts op een hele specifieke plek in een woning mobiel bereik is, komt vaak voor.

Nederland scoort erg hoog op internationale lijstjes van mobiele bereikbaarheid. Toch zijn er een aantal redenen waarom een mobiele telefoonverbinding niet tot stand kan komen. “Dat is vaak een optelsom van verschillende zaken”, vertelt hoogleraar mobiele netwerken Geert Heijenk van de Universiteit Twente. “Telefoonsignalen worden zwakker door obstakels, zoals gebouwen en bossen. Omstandigheden in de atmosfeer kunnen ook verschil maken en de antenne in je telefoon heeft ook wat invloed.”

Heb jij ook slecht bereik? Mail naar geen112@gld.nl en vermeld waar je slecht bereik hebt en welke provider je gebruikt.

Word lid van onze Facebookgroep Geen112. Deel jouw ervaring met slecht mobiel bereik en natuurlijk zijn ook tips voor beter bereik welkom!

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!