Twee gewonde ME'ers en zeven aanhoudingen na rellen in Doetinchem: 'Dit past niet bij De Graafschap'

DOETINCHEM - Bij de rellen na de voetbalwedstrijd van De Graafschap in Doetinchem zijn twee ME'ers gewond geraakt. Dat meldt de politie. Er zijn zeven relschoppers aangehouden, vijf voor openlijke geweldpleging en twee voor belediging.

De Graafschap speelde woensdagavond tegen Helmond Sport om directe promotie, maar wist niet te winnen. De politie zegt dat de supporters die zich tijdens en na de wedstrijd rond het stadion verzamelden op een gegeven moment is verzocht te vertrekken. Het overgrote deel gaf daar gehoor aan, maar een groep van 150 personen wilde niet vertrekken. Daarop is de ME ingezet om deze mensen alsnog te laten vertrekken bij het stadion.

Zie ook: Rellen bij stadion De Graafschap na mislopen promotie, ME grijpt in

De sfeer was volgens een woordvoerder gespannen en er zou fors geweld zijn gebruikt richting de politie. Er werd met stenen, fakkels, vuurwerk en glas naar de politie gegooid. Daarbij zijn twee ME'ers lichtgewond geraakt.

'Past niet bij De Graafschap'

Volgens de gemeente was 'een groep jongeren puur en alleen uit op rellen'. "Dit past absoluut niet bij De Graafschap en is iets wat we in de afgelopen decennia niet eerder hebben meegemaakt", aldus een woordvoerder.

De relschoppers hebben volgens de gemeente met hun acties veel schade aangericht aan de club en de supporters. "Voor ons is het heel duidelijk: deze daders zijn geen supporters van De Graafschap!", zegt hij.

Vaker incidenten

Afgelopen vrijdag kwamen er ook al honderden supporters naar De Vijverberg. Toen om de spelersbus van De Graafschap te onthalen na het teleurstellende gelijkspel (1-1) tegen Jong Ajax in Amsterdam. Daarbij werden journalisten verbaal geïntimideerd en een persfotograaf fysiek belaagd.

Ook in een iets verder verleden waren er incidenten met supporters van De Graafschap. Zo vielen ze vijf jaar geleden spelers van Go Ahead Eagles aan op het veld van De Vijverberg, nadat die promotie naar de eredivisie hadden veiliggesteld. En in 2009 liep een boze supporter een grensrechter omver in de thuiswedstrijd tegen PSV.

Bekijk beelden van het ingrijpen van de ME in Doetinchem:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
DOETINCHEM GEMEENTE DOETINCHEM
Deel dit artikel: