'Dit is het einde van mijn bedrijf', autodealer ten einde raad na brand

DREUMEL - "Dit is het einde van mijn bedrijf. Ik vermoed dat de schadepost zo’n 12.000 tot 15.000 euro is. Dat kom ik niet meer te boven of er moet een wonder gebeuren." Erik van Leeuwen is zwaar aangedaan. Zijn autobedrijf in Dreumel werd donderdagochtend getroffen door brand.

Bij de brand werden twaalf tweedehands auto's volledig verwoest. Drie andere auto’s liepen volgens de eigenaar van het bedrijf aan de Margrietstraat flinke schade op. "Ik lag te slapen en werd wakker gebeld door een journalist. Toen ben ik gelijk een kijkje gaan nemen."

Eenmaal aangekomen kwam Van Leeuwen tot de conclusie dat het zo goed als zeker om brandstichting gaat. "Er staan geen auto’s op stroom, dus wat kan het anders zijn dan brandstichting? Ik snap er niets van, ik heb geen vijanden. Ik ben daarom ook heel erg boos", aldus de eigenaar.

De tekst gaat verder onder de foto.

De autobrand in Dreumel. Foto: Persbureau Heitink

De politie heeft donderdagochtend onderzoek gedaan naar de brand en gaat op dit moment ook uit van brandstichting. Er wordt nu onderzocht wie dit gedaan kan hebben. "We hebben vanochtend ook een buurtonderzoek gedaan en zijn op zoek naar camerabeelden", aldus een woordvoerder van de politie.

'Dit is de genadeklap'

Van Leeuwen heeft zijn bedrijf inmiddels vijf jaar. “Met privégeld opgebouwd.” Een financiële strop kan hij niet hebben. “Het is de genadeklap in deze coronatijd. Ik mag al een tijdje niets verkopen op mijn terrein, vanwege de maatregelen. Je mag alleen verkopen bij mensen thuis, maar dat doet bijna niemand.”

Er vielen, zover bekend, geen gewonden bij de brand.

Zie ook: Grote rookpluimen boven Dreumel door brand bij autobedrijf

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: