Hans mocht zich drie keer laten vaccineren tegen corona

OMMEREN - Kun je vaker dan één keer worden uitgenodigd voor een covidvaccinatie? Ja, is het antwoord. Hans Visser uit Ommeren kreeg twee landelijke uitnodigingen en zelfs een uitnodiging via zijn huisarts. Hij mocht zich dus drie keer laten vaccineren.

Visser maakte vorige week meteen een afspraak na ontvangst van de eerste envelop. Wie schetste zijn verbazing dat hij enkele dagen later weer een uitnodiging kreeg. En vandaag viel er zelfs via zijn huisarts een derde oproep voor een covidprik op de deurmat.

De Ommerenaar kan er wel om lachen, maar vindt het ook vreemd. Hij zit vooral met vragen: "Als er meerdere uitnodigingen worden verstuurd, houden ze er dan ook rekening mee dat er meer vaccins achter de hand zijn? En is een teveel aan uitnodigingen de reden dat mensen afzeggen?"

Overlap

Een woordvoerder van de landelijke GGD-koepel GHOR zegt dat de GGD weliswaar vaccinaties uitvoert, maar dat de uitnodigingen lopen via het RIVM. "Daar kan overlap in zitten, vooral als er een medische indicatie is en de huisarts die patiënt aanmeldt bij het RIVM en de patiënt sowieso in het geboortejaar zit dat aan de beurt is", legt Suzan Demirhan van GGD GHOR Nederland uit.

Nog even bellen met de huisarts

Visser bracht de drie enveloppen vanmiddag ter sprake bij zijn bezoek aan de vaccinatielocatie in Culemborg. "Ik heb ooit reisvaccinaties voor een reis naar Afrika gehaald, dat zou de reden kunnen zijn, zeiden ze daar", zegt Visser.

Een medische indicatie via zijn huisarts kan het niet zijn, denkt hij. "Ik heb nog nooit een griepprik gehad."

De Ommerenaar gaat zijn oor nog bij zijn huisarts te luisteren leggen. Of hij blij is dat hij zijn eerste prik heeft? "Och, blij. Het moet gewoon gebeuren, hè?"

Het kan gebeuren dat mensen al om een andere reden zijn gevaccineerd dan wanneer hun leeftijd aan de beurt is. Bijvoorbeeld mensen die in de zorg en via hun werkgever zijn uitgenodigd. En kunnen ook nog andere redenen zijn. Het komt af en toe voor. Dat heeft geen effect op de voorraad vaccins, zegt het RIVM..

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: