Nieuws

Burgers' Zoo bereidt zich voor op heropening: 'Publiek kan dan de jonge leeuwtjes zien'

Een jonge leeuw in Burgers' Zoo.
Een jonge leeuw in Burgers' Zoo. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Burgers' Zoo hoopt dat de versoepelingen van de coronamaatregelen doorgaan. Dan mag het Arnhemse dierenpark volgende week woensdag weer open. "Voor het eerst kan je dan de jonge leeuwtjes die begin december geboren zijn voor de schermen zien", zegt Tim Lammers van het park.
Toch gelden er nog beperkingen. "Vanwege de landelijke coronamaatregelen kunnen de vertrekken binnen, onder meer de Bush, Mangrove, Ocean en Dessert, nog niet open. Ook de speeltuin binnen is dicht, maar de grote speeltuin buiten is dan wel weer open", vertelt Lammers.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Burgers' Zoo bereidt zich voor op heropening: 'Publiek kan dan de jonge leeuwtjes zien'

Al 155 dagen op slot

De tuinmeubels op de terrassen in het dierenpark zijn al klaargezet. "Dat het buitendeel weer open mag, daar zijn we al onwijs blij mee omdat we al 155 dagen op slot hebben gezeten door corona. Dat we mensen kunnen laten genieten van het park is fijn", gaat Lammers verder. Hij verwacht dat Burgers' Zoo over een paar weken weer volledig open kan.
Normaal betaal je als bezoeker rond de 24 euro voor een bezoek aan het park, maar omdat straks niet alles te bezichtigen is verlaagt Burgers' Zoo de entree naar een tientje.