Extra inzet tegen overlast jeugd

HATTEM - De gemeente Hattem ziet over de afgelopen weken een stijging van het aantal meldingen van jeugdoverlast. Er is sprake van overlast, vandalisme en diefstal hetgeen te relateren is aan (de gevolgen van) de coronamaatregelen.

Om verdere overlast te voorkomen werkt de gemeente samen met het overlastnetwerk. In dit netwerk zitten de volgende deelnemers: jongerenwerkers SWH, wijkagenten, jeugdcoördinator van de Veiligheidskamer, preventiemedewerker van Tactus, jeugdconsulent CJG, BOA en de ketenregisseur. Samen willen zij signalen van overlast oppakken en een aanpak ontwikkelen.

Inzet extra jongerenwerkers

De eerste stap die in deze aanpak is genomen, is de openstelling van het jongerencentrum en de inzet van extra jongerenwerkers. Het jongerencentrum Ons Plekkie gaat open voor jongeren die behoefte hebben aan ondersteuning, sociaal contact of op zoek zijn naar een maatje. Dit past binnen de corona-maatregelen en biedt jongeren een plek om elkaar te ontmoeten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
JONGEREN CORONA HATTEM GEMEENTE HATTEM RTV HATTEM
Deel dit artikel: