Woningen ontruimd bij grote brand in Herveld

HERVELD - In een motbunker in Herveld heeft woensdag een grote brand gewoed. De brandweer ging met meerdere voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Uit voorzorg werden bovendien enkele omliggende woningen ontruimd.

De motbunker, een grote container die gebruikt wordt voor de opslag van zaagsel en afgezogen houtsnippers, stond bij een aannemersbedrijf aan de Tielsestraat. Rond 17.30 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Het verwijderen van smeulende resten neemt nog wel geruime tijd in beslag, zegt de Veiligheidsregio Gelderland-Midden.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Cobra cutter

De container waarin brand woedde was dusdanig heet, dat de brandweerlieden een zogenaamde cobra cutter nodig hadden om bij de vlammen in de motbunker te komen. Dat is een zeerhogedrukspuit die door staal snijdt.

De rook die bij de brand vrijkwam, trok volgens een woordvoerder in de middag weer redelijk weg. Van acuut gevaar voor omwonenden was geen sprake. Wel raadde de Veiligheidsregio Gelderland-Midden mensen in de omgeving nadrukkelijk aan ramen en deuren te sluiten, wanneer ze overlast ervaarden van de rook.

Uit voorzorg werd ook een meetploeg ingezet, die naging of er meer schadelijke stoffen vrijkwamen. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
HERVELD GEMEENTE OVERBETUWE BRAND 112
Deel dit artikel: