Nieuws

Ouderwets høken op Hemelvaartsdag: Normaal treedt weer op

Normaal in 2020 tijdens het alternatieve concert voor het openluchttheater in Lochem, dat werd uitgezonden bij Omroep Gelderland.
Normaal in 2020 tijdens het alternatieve concert voor het openluchttheater in Lochem, dat werd uitgezonden bij Omroep Gelderland. © Omroep Gelderland
HUMMELO - Normaal gaat op Hemelvaartsdag optreden. "We gaan iets doen voor alle høkers in den lande", kondigt Bennie Jolink op Facebook aan.
Waar dat optreden is, vertelt Jolink niet. "We gaan op een bepaalde locatie live wat liedjes spelen", zegt de voorman van band enigszins cryptisch.
Wel vertelde hij dat het optreden op Facebook om 15.00 uur live zal worden uitgezonden. Ze hadden graag in het openluchttheater van Lochem voor publiek willen spelen, maar zoals Jolink het formuleerde kan dat niet 'in disse waardeloze kutcorona tied'.
Vorig jaar stond ook een optreden gepland in Lochem, maar ook toen kon dit niet doorgaan vanwege corona. In 1975 trad Normaal tijdens Hemelvaart in het openluchttheater in Lochem op en dit was de definitieve doorbraak voor de Achterhoekse band. Na een afscheidsconcert in 2015 en meerdere jaren kwakkelen met zijn gezondheid, zou Jolink vorig jaar weer met de band spelen op deze historische plek.

Originele bezetting

Jolink zei in zijn Facebookbericht dat ze donderdag met de originele band gaan spelen. Dit betekent dus een kleine bezetting met bassist Willem Terhorst en gitarist Ferdi Joly. Timo Kelder speelt op drums. Drummer en mede-oprichter Jan Manschot overleed in 2014.