Het woonwagenkamp zit bomvol, onderzoek naar nieuwe locaties

WAARDENBURG - De gemeente West Betuwe kijkt naar drie mogelijk nieuwe locaties voor woonwagens in Waardenburg en Tuil. Nu is woonwagenlocatie De Griend in Waardenburg overvol. Op deze plek is plaats voor zes woonwagens, maar er staan er een stuk meer.

De gemeente is al lang met de bewoners in gesprek om hier een eind aan te maken, omdat het gevaarlijke situaties op kan leveren. De gemeente wil De Griend opknappen voor zes achtergebleven wagens en elders negen standplaatsen maken voor de andere bewoners.

West Betuwe heeft drie plekken op het oog aan de Heideweg en de Steenweg in Waardenburg en een plek nabij basisschool Klingelenburg in Tuil.

Deze drie locaties worden verder onderzocht. Uiteindelijk neemt de gemeenteraad in september een definitief besluit over één extra locatie. De komende periode gaat de gemeente verder in gesprek met de huidige bewoners van De Griend en met de omwonenden van de drie mogelijke andere plekken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: