'Een gratis iPad of een telefoon', De Graafschap weet dat tegenstander aanbiedingen krijgt

DOETINCHEM - Almere en Go Ahead Eagles hebben er alle baat bij dat Helmond Sport woensdag tegen De Graafschap vol gas geeft om in Doetinchem te winnen. Terwijl er voor hen niets meer op het spel staat. "Onze motivatie moet groter zijn", weet speler Daryl van Mieghem.

De eredivisie staat op het spel. Woensdagavond valt de beslissing wie naast SC Cambuur rechtstreeks promoveert naar het hoogste niveau. Wedstrijden tegen Ajax, PSV en Feyenoord op een misschien wel weer volle Vijverberg. De Graafschap hunkert ernaar.

Maar ook Go Ahead Eagles en Almere City kunnen nog naar de eredivisie met twee punten achterstand en een beter doelsaldo. Ze willen dus dat Helmond Sport, de tegenstander van De Graafschap, er alles aan doet om te verrassen. De Brabanders worden achter de schermen aangespoord alles uit de kast te halen. De Graafschap weet dat het zo werkt.

Zie ook: Geen extra agenten op de been rond promotieduel De Graafschap: 'Maar we zijn op onze hoede'

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

"Het zal allemaal wel", lacht aanvaller Van Mieghem als hij geconfronteerd wordt met de 'omkopingen' in het geheim. "Stroopwafels, bier, autowassen. Ik hoor het allemaal voorbij komen. Ach, ik denk dat wij het ook zouden proberen als we in dezelfde situatie hadden gezeten als Go Ahead en Almere."

Snoei gaat nog wel een stapje verder als het gaat omhet beïnvloeden van de tegenstander. Hij wuift de suggestie niet direct weg dat de vermogende investeerder van Almere City, een club met grote ambities, spelers van Helmond Sport premies in het vooruitzicht kan stellen bij winst op De Graafschap. "Aanmoedigen mag altijd", zegt de trainer. "Dat is in het voetbal bijna regel geworden."

Zie ook: De spanning stijgt naar het kookpunt bij De Graafschap

iPad

Snoei is op de hoogte dat clubs elkaar soms extra proberen te motiveren. "Een iPad of een telefoontje. Een mooie doos met inhoud in de kleedkamer. Dat soort dingen. Ja, dat gebeurt nog steeds wel. Alleen kun je het nooit echt hard maken allemaal. Maar ik ben er helemaal niet mee bezig hoor. Wij moeten het zelf doen en die overtuiging hebben we ook allemaal. De jongens staan er ook gewoon heel goed in."

Van Mieghem kijkt ook vooral naar De Graafschap zelf. "Onze motivatie moet groter zijn dan van de jongens van Helmond Sport. Wij hebben een schitterend doel voor ogen en dat is spelen in de eredivisie. Iedereen kijkt daar naar uit. Je kunt betere contracten krijgen, noem het maar op."

Verlamming

Tegen Jong Ajax herpakte De Graafschap zich na rust. Dotten van kansen liet de club uit Doetinchem liggen om de eredivisie alvast veilig te stellen. "De druk moet niet verlammend gaat werken", waarschuwt Van Mieghem. "Maar we hebben een hoop jongens die eerder in deze situatie hebben gezeten en dit soort belangrijke wedstrijden hebben gespeeld. Als we wat hoger druk zetten zoals in de tweede helft bij Jong Ajax dwing je ook meer af. Verder moet je niet veel andere dingen gaan doen, denk ik."

Snoei: "Als wij met dezelfde overtuiging en uitstraling spelen als na rust in Amsterdam gaan wij promoveren. Er is een gezonde spanning aanwezig, ik ben redelijk rustig. We weten dat we een hele goede herkansing krijgen om nu te winnen van Helmond Sport. Dat moet en daar gaan we voor. We gaan er alles aan doen, dat weet ik."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: