TERUGKIJKEN | Lopen voor het goede doel tijdens de Lente Loopchallenge

Het is vandaag de dag van de Lente Loopchallenge. In heel Gelderland, maar ook ver daarbuiten, lopen mensen in hun eigen omgeving een 5, 10 of 15 kilometer voor het goede doel. Omroep Gelderland was er tussen 10.00 en 12.00 uur live bij.

Kijk de uitzending terug. De tekst gaat eronder verder.

Het doel van de Lente Loopchallenge is om mensen in beweging te krijgen of te houden. Presentator Dolf Jansen en oud-profvoetballer Jhon van Beukering liepen ook mee en hebben zich als ambassadeur aan dit evenement verbonden.

Zie ook: Jhon van Beukering volbrengt moeiteloos de Lente Loopchallenge

Een kleine 1700 mensen hebben zich ingeschreven. Ze lopen echt overal. Zo wordt er zelfs in de Zwitserse Alpen meegedaan aan de Lente Loopchallenge. Het inschrijfgeld dat de deelnemers betaalden, gaat bijna volledig naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dat jeugdfonds zorgt ervoor dat ook kinderen van minder draagkrachtige ouders kunnen sporten en cultuur kunnen beleven.

Veel van de deelnemers hebben de afgelopen weken getraind met speciale trainingsschema's van topatleten Susan Krumins (o.a. zilver op EK 2018 op de 10 kilometer) en Mike Foppen (meervoudig Nederlands kampioen op o.a. 5 en 10 kilometer). Verder konden ze elke twee weken een webinar volgen van een andere, inmiddels ex-topper: Dennis Licht.

Zondagavond is er vanaf 17.20 uur een samenvatting te zien op TV Gelderland, met alle hoogtepunten van het hardloopevenement.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: