Spelersbus De Graafschap vertrokken voor cruciale avond in Amsterdam

DOETINCHEM - De spelersbus van De Graafschap is vrijdagmiddag stipt om 13.00 uur vertrokken uit Doetinchem. Vrijdagavond speelt het eerste elftal om 20.00 uur de competitiewedstrijd in Amsterdam tegen Jong Ajax. Bij winst is De Graafschap verzekerd van promotie naar de Eredivisie.

Gaandeweg de ochtend verzamelde zich al een menigte supporters bij stadion De Vijverberg. Ook kwamen tientallen trekkers naar de thuishaven van De Graafschap, een actie die in samenspraak met de voetbalclub en de lokale driehoek werd georganiseerd.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

De supporters wilden de spelersgroep op speciale wijze uitzwaaien en hen succes wensen voor de wedstrijd in Amsterdam. Na een ereronde over de Lijsterbeslaan, de straat bij het stadion, gaat de stoet in colonne de snelweg op. De bedoeling is om ter hoogte van Didam de weg weer te verlaten. Daar staan nog veel supporters op viaducten klaar met fakkels.

Vertraging op A18

Op de snelweg A18 ondervindt het verkeer wel hinder van de stoet. Volgens de ANWB ontstond er tussen Didam en Wehl een file van 4 kilometer, met een vertraging van dik een kwartier als gevolg. Die file was rond 14.00 uur weer verdwenen. Tussen Doetinchem-Oost en Didam ontstond echter een file van 9 kilometer, met een vertraging die opliep tot circa drie kwartier.

Kijk het volledige uitzwaaimoment terug:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: