Raad steunt aanpak verkeersknelpunten Halfweg en Gortelseweg

VIERHOUTEN - CDA-fractievoorzitter Koos Meijer maakt zich al geruime tijd zorgen over een tweetal verkeersknelpunten rondom Vierhouten. Het gaat om de situaties bij Halfweg en de Gortelseweg. In beide gevallen is de verkeersveiligheid ernstig in het geding en is naar zijn mening spoedige verbetering nodig.

De onoverzichtelijke en vaak ronduit gevaarlijke situatie bij Halfweg is Meijer al jaren een doorn in het oog. Herhaaldelijk heeft hij bij zowel gemeentebestuur als de provincie gevraagd om geld vrij te maken voor een structurele oplossing: een rotonde. Beide partijen erkennen dat een rotonde een passende oplossing is, maar geven er volgens Meijer nog altijd geen prioriteit aan. Hij vraagt zich af hoeveel verkeersongevallen er nog moeten gebeuren voordat de rotonde wel hoog op de agenda komt.

Aanpak Gortelseweg

Ook de problematiek op de Gortelseweg vanuit Vierhouten is wat Meijer betreft een onderwerp dat versneld moet worden aangepakt. Meijer: “Deze weg wordt steeds drukker, er wordt te hard gereden en fietsers en voetgangers voelen zich er niet veilig.” Gebiedseigenaren zien deze weg het liefst afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar dat gaat de fractie een stap te ver. De weg moet volgens de partij verkeersluw worden gemaakt en fietsers en voetgangers moeten meer ruimte krijgen. Meijer vraagt het college om samen met de gemeente Epe dit project voortvarend aan te pakken.

Steun in de raad

Een meerderheid in de raad steunt de oproep om deze twee knelpunten prioriteit te geven in de Programmabegroting. Meijer is blij met deze steun: “We mogen verwachten dat het college op korte termijn gesprekken voert met provincie en buurgemeente Epe om deze projecten van de grond te krijgen. Er is ons als CDA-fractie veel aan gelegen om inwoners en toeristen veilig te kunnen laten reizen.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!