Lunteren: OM wil verdachte aanval fotograaf langer vasthouden

LUNTEREN - Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de 34-jarige verdachte van de aanval met een shovel op een persfotograaf langer vast blijft zitten. Donderdagmiddag neemt de raadkamer van de rechtbank daarover een besluit.

De raadkamer van de rechtbank Gelderland beslist donderdag over het voorarrest van de 34-jarige man uit Lunteren. Hij wordt er van verdacht dat hij met een shovel een persfotograaf en zijn vriendin aanviel. Dat gebeurde op 19 april in Lunteren. Het OM wil dat hij vast blijft zitten. Hem wordt 'poging tot doodslag' verweten.

Twee andere verdachten zijn al eerder naar huis gestuurd, maar blijven wel verdacht van openlijke geweldpleging en bedreiging. Het gaat om een man van 21 uit Barneveld en 55-jarige inwoner van Lunteren.

Auto in de sloot geduwd

De persfotograaf werd in het buitengebied van Lunteren met zijn auto in de sloot geduwd met een shovel. Zijn vriendin zat bij hem in het voertuig. De fotograaf was naar Lunteren gekomen om foto's te maken van een autobrand.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
LUNTEREN GEMEENTE EDE
Deel dit artikel: