KIJK TERUG | Superboeren zwaaien De Graafschap uit: tientallen trekkers bij De Vijverberg

DOETINCHEM - Supporters van De Graafschap zwaaien vrijdag massaal de spelersbus uit bij stadion De Vijverberg en rond Doetinchem. De club kan vrijdagavond promotie naar de Eredivisie afdwingen en kan rekenen op de steun van de achterban. Tientallen trekkers kwamen naar het stadion.

Supportersvereniging Brigata Tifosi riep eerder deze week, in strijd met de coronaregels, al op om de selectie massaal te komen steunen. 'Hoe meer, hoe beter', was het credo daarbij. Met de stoet zouden de supporters na het 'uitzwaaimoment' ook de snelweg op willen gaan.

Bekijk de livestream. De tekst gaat daaronder verder:

De Graafschap speelt vrijdagavond in Amsterdam tegen Jong Ajax. "De boeren tegen de stadsen", zo stellen supporters. Bij winst is De Graafschap zeker van promotie naar de Eredivisie.

'Supporters willen ons altijd steunen'

"Wij weten van de actie, maar het is niet dat we alle ins en outs weten", zei Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap, in aanloop naar de actie. "Onze supporters willen ons altijd steunen."

Vanwege de coronamaatregelen kan er geen officiële huldiging worden gehouden. Om de club toch te steunen, riep Brigata Tifosi boeren van onder meer Farmers Defence Force (FDF) op met trekkers naar het stadion van De Graafschap te komen. Ze willen dan de supportersclub een stukje begeleiden.

Zee van trekkers

Brigata Tifosi hoopte op een zee van trekkers en werd niet teleurgesteld. "Allemaal uitgedost met vlaggen van de Achterhoek, De Graafschap en FDF. Hoe meer, hoe beter! Daarna gaan we in één stoet achter elkaar aan rijden en begeleiden we met alle trekkers de spelersbus de Achterhoek uit."

Dit alles onder het motto "Echte boeren helpen Superboeren". Brigata Tifosi hoopt dat per trekker een á twee supporters mee kunnen om hun helden uit te zwaaien.

De gemeente Doetinchem laat weten met alle scenario's rekening te houden. "Officieel luidt de oproep: blijf thuis", zegt een woordvoerster. Ook de politie staat paraat. Meer wil een woordvoerder niet kwijt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: