Warmtefront op komst, zondag wordt het misschien wel 24 graden

ARNHEM - Er komen flink hogere temperaturen aan. Het blijft nog een paar dagen relatief koud, maar zondag kan het kwik in onze provincie zomaar 10 graden stijgen. Dat meldt Weerplaza.

Met een maximumtemperatuur van zo'n 10 graden is relatief fris voor de tijd van het jaar. Bovendien waait het woensdag nog flink, al is de wind wel iets minder stevig dan een dag eerder. “Het weer op Bevrijdingsdag is vergelijkbaar met gisteren, maar net iets vriendelijker”, zegt meteoroloog Leon Saris.

Steeds iets warmer

De komende dagen wordt het langzaam al iets warmer. Donderdag is de verwachting dat het 11 graden wordt en vrijdag laat de zon zich nog wat vaker zien en wordt het 13 graden. “Zaterdag zet de trend door en wordt het 14 tot 15 graden”, aldus de weerman. “Maar er trekt wel een flink regengebied over de provincie.”

Maar voor sommige mensen is dat goed nieuws, zegt Saris, want het gaat hierbij om een warmtefront. Dan schuift relatief warme lucht over een gebied waar koude lucht ligt. En tegelijkertijd draait de wind naar het zuiden. “En die zuidenwind is aanzienlijk warmer dan die vanaf zee.”

Droog?

De temperatuur ligt zondag dan ook een stuk hoger. “En als ik het over een stuk heb, dan is het ook echt flink. Het kan dan zo rond de 24 graden gaan worden.”

De enige slag om de arm die Saris houdt, is dat het op Moederdag kan gaan regenen. “Maar zoals het er nu uitziet, blijft het op de meeste plaatsen droog.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WEER ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: