Verpleegkundigen Rijnstate zelf op pad voor kankerpatiënten

ARNHEM - Verpleegkundigen van Rijnstate gaan dinsdag voor het eerst op pad om mensen met kanker thuis een chemokuur of immunotherapie te geven. Patiënten die op maximaal 25 kilometer van Rijnstate wonen, komen daarvoor in aanmerking, aldus het Arnhemse ziekenhuis.

De ambulante behandeling is bedoeld voor mensen met longkanker of blaaskanker. Een ander middel helpt bij botproblemen door kanker. De gekozen medicijnen lenen zich volgens Rijnstate goed voor thuistoediening.

Thuis minder infecties

Omdat steeds meer mensen deze medicatie nodig hebben én omdat regelmatig bezoek aan het ziekenhuis belastend kan zijn voor patiënten, is toediening thuis een uitkomst. Ook daalt de kans op infecties door minder ziekenhuisbezoek.

De verpleegkundigen trekken als mobiel medisch team door de regio. De afgelopen twee jaar deed Rijnstate al ervaring op met zorg aan huis. Daar waren onder meer oncologen, verpleegkundigen, afdelingshoofden en de poli-apotheker bij betrokken.

Online ondersteuning

Een Virtueel ZorgCentrum zorgt voor online monitoring en ondersteuning van patiënten. De voorbereidingen voor andere soorten geneesmiddelen en zorg zijn in volle gang.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: