Prinses Margriet brengt bezoek aan oorlogsbegraafplaats

GROESBEEK - De Canadese begraafplaats in Groesbeek kreeg maandag koninklijk bezoek. Prinses Margriet kreeg een rondleiding over de oorlogsbegraafplaats en bekeek een fototentoonstelling.

De tentoonstelling The Faces of Groesbeek geeft bijna 1500 van de 2600 graven een gezicht. Bij de graven staan foto's van de soldaat op een standaard. Daardoor krijgt de bezoeker een beeld van wie de veelal jonge mannen waren.

Levensverhalen

Prinses Margriet stond tijdens een wandeling stil bij een herdenkingsplaats voor vermiste soldaten en graven die voorzien zijn van een foto. Van vrijwilligers van de stichting Faces to Graves hoorde ze de levensverhalen van deze soldaten. Ook de Canadese ambassadeur Lisa Helfand en burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal waren op de begraafplaats aanwezig.

Alle foto's blijven nog twee weken bij de graven staan. De gemeente wil zo iedereen de gelegenheid geven om de tentoonstelling aan de Zevenheuvelenweg coronaproof te bezoeken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: