KIJK TERUG | Nationale Dodenherdenking op de Dam

AMSTERDAM - Ieder jaar op 4 mei staan we stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Om 20.00 is heel Nederland twee minuten stil.

Bekijk hieronder de herdenking terug.

Ook dit jaar was de herdenking in aangepaste vorm. Er was geen publiek welkom om de Dam. Vorig jaar leidde dat tot een bijzondere ceremonie, waarin Koning Willem Alexander een volgens veel mensen een indrukwekkende speech gaf.

André van Duin

Traditiegetrouw was de Koning ook dit jaar aanwezig met zijn vrouw, Koningin Máxima. De twee legden voor de twee minuten stilte een krans. Na de stilte volgde het Wilhelmus.

Herdenking Nationaal Ereveld Loenen

Eerder vandaag was er ook een Dodenherdenking op het Nationaal Ereveld in Loenen. Nationaal Ereveld Loenen is de laatste rustplaats van bijna 4000 Nederlandse oorlogsslachtoffers: militairen en burgers. Tijdens die herdenking sprak burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam over de razzia van Rotterdam. Veel slachtoffers van die razzia liggen begraven op het Ereveld.

Kijk hieronder de herdenking in Loenen terug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
AMSTERDAM GEMEENTE AMSTERDAM VRIJ
Deel dit artikel: