Vrouwen vast voor bedreigen RIVM-directeur Jaap van Dissel

APELDOORN - Twee vrouwen zijn aangehouden voor het bedreigen van RIVM-directeur Jaap van Dissel. Ze worden ook verdacht van opruiing, meldt het Openbaar Ministerie.

Het gaat om vrouwen van 54 jaar uit Apeldoorn en 52 jaar uit Terneuzen. Ze plaatsten volgens justitie opruiende berichten in een chatgroep van berichtendienst Telegram. Daarin werd opgeroepen tot het plegen van geweldsmisdrijven tegen het leven van de RIVM-directeur of zijn woning. Ook zijn woonadres werd daarbij gedeeld.

De vrouwen werden vrijdag opgepakt en kregen maandag te horen dat hun voorarrest met veertien dagen is verlengd. Ze moeten op 12 mei voor de politierechter verschijnen.

Mogelijk meer aanhoudingen

Volgens hoofdofficier van justitie Michiel Zwinkels zijn er in de groepsapp op Telegram grenzen overschreden. “Zeker wanneer iemand zich uit hoofde van zijn functie inzet voor het welzijn van ons allemaal, dienen we een sterk signaal af te geven. Dergelijk gedrag kan niet worden geaccepteerd”, zegt hij.

Het politieonderzoek naar de groepsapp loopt nog. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
APELDOORN GEMEENTE APELDOORN
Deel dit artikel: