Pluut EB18 krijg €10.000, voor restauratie van het Cultuurfonds

ELBURG - Zeven erfgoedprojecten krijgen een bijdrage van het landelijke bureau van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het gaat in totaal om € 113.400. Dit was de eerste ronde waarin het landelijk bureau van het Prins Bernhard Cultuurfonds jaarlijks bijdragen toekent.

Naast de Gelderse afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt ook het landelijke bureau van het Cultuurfonds erfgoedprojecten in de provincie Gelderland. Het was de eerste vergadering van de vier vergaderingen die jaarlijks worden gehouden.

Een aantal projecten mochten een bijdrage ontvangen, waaronder de negentiende restauratie van de Pluut EB18 in Elburg, in bezit van Stichting Pluut EB18.

De botter, een visserschip uit 1895, krijgt een bijdrage van € 10.000 voor onder andere een nieuwe mast en nieuwe zeilen. Na de werkzaamheden kan de Pluut  EB18 hopelijk weer snel met passagiers gaan varen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om
cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de BankGiro Loterij, de Nederlandse Loterij en van alle donateurs.

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: